Slag om Grolle

Slag om Grolle

Op 20, 21 en 22 oktober 2017 vond een nieuwe editie van de Slag om Grolle plaats. Gedurende deze drie dagen en nachten stond heel Groenlo in het teken van de Slag om Grolle. Robes and Cloaks was erbij.

Leven van AlledagLeven van alledag

In de hele binnenstad van Groenlo waan je je in 1627. Complete boerderijen en zelfs een molen dragen bij aan dit plaatje. Ook de horeca gaat mee terug naar 1627 door zijn open kookpotten op vuur, de rondreizende warenmarkt en eten zoals dat in 1627 werd gegeten. Verder is een markt met oude ambachten en streekproducten te vinden.

Kinderen

Slag om GrolleEr zijn over de hele stad verschillende kinderactiviteiten verdeeld. Daarnaast kunnen alle kinderen hun hart ophalen bij ‘Harmen en Bregje’ die de kinderen laten zien hoe zij in 1627 speelden. Combineer de kinderactiviteiten met een bezoek aan het Schootsveld, waar ze ‘echte’ soldaten in gevecht zien en je dagje uit is compleet.

Slag om Grolle/Slagveld

Slag om GrolleDe hele dag door kun je terecht op het Slagveld voor demonstraties, bezoeken aan de loopgraven, opstandjes, schermutselingen en gevechten tussen de re-enactors van Spaanse en Staatse zijde. Meer dan 1500 re-enactors vechten verdeeld aan Staatse of aan Spaanse zijde, waarbij de Staatse zijde wordt aangevoerd door Frederik Hendrik.