Boek kostuumgeschiedenis

Boek kostuumgeschiedenis : er is veel geschreven over kostuumgeschiedenis.

We hebben een aantal boeken hier op een rijtje gezet, met een link naar bijvoorbeeld bibliotheek, Amazon, BOL als de Slegte :

 

Boek kostuumgeschiedenis

Historische kledij

Bij Robes and Cloaks kan je terecht voor je complete garderobe. Wij verzorgen onderkleding, bovenkleding, hoofdbedekking en accessoires. Je kan bij ons terecht voor re-enactment, levende geschiedenis, thema-bruiloften, musea, toneel en film.

Bij wat wij doen maken we gebruik van onze inmiddels uitgebreide kennis van historische kledij, van de vroege middeleeuwen tot 1950.  Onze kennis komt uit diverse bronnen. Denk hierbij aan onderzoek van bijvoorbeeld middeleeuwse kunst, patronen en archeologische vondsten. Dit onderzoek vullen we aan met onderzoek gedaan door historici, re-enactors en kostuum-makers.

Deze kennis steken we, waar mogelijk, in onze producten. Ook zijn we vaardig in vele handwerktechnieken zoals borduren, kantklossen en meer. Een dergelijk handgemaakt detail kan je kledingstuk uniek en “af” maken.

Bij het ontwerpen van je bestelling sta je zelf centraal. Uiteindelijk gaat het om jou en jouw specifieke wensen. Daarom bespreken we graag je “historische alter ego”, welke kleding en accessoires gepast zijn voor die persoon en hoe jij graag wilt dat het er uit gaat zien.

De kleding wordt op maat gemaakt. Soms kun je zelf je maten opnemen en die via e-mail aanleveren. In andere gevallen nemen wij je maten op, in ons atelier, bij je thuis, in het museum of op bivak. Ook kan het voorkomen dat er tussentijds pas momenten worden ingelast. Zo verzekeren we ons ervan dat je aankoop je goed past.

Onze producten zijn standaard met de hand afgewerkt. Je zul geen machinenaden aan de zichtbare zijde vinden. Daardoor geeft dit je aankoop een historisch correcte uitstraling. Laat je inspireren door ons portfolio.

Op maat gemaakt?

De verdere afwerking is helemaal aan jou. Wil je er bijvoorbeeld versiering op hebben in de vorm van borduurwerk? Dat kan!

Wil je een stapje verder gaan? En jouw kledingstuk helemaal met de hand laten maken, zoals dat toen ging? Ook dat is mogelijk.

Bij ons is dus elk kledingstuk uniek en op jou afgestemd. Historische kledij: periode-correct en hand gemaakt.

Onduidelijkheden, vragen, suggesties? Mail of bel ons!

Re-enactment : Kampvolgster Robes & Cloaks in historische kledij

Kijk voor voorbeelden hier.

Patterns of Fashion 1 Naaipatronen voor historische kostuums boek kostuumgeschienis

Andere handige links

Hieronder tref je een overzicht van handige links aan: