Historische kostuums

Historische kostuums

Bij Robes and Cloaks kan je terecht voor je complete garderobe. Wij verzorgen historische kostuums met o.m. onderkleding, bovenkleding, hoofdbedekking en accessoires, voor re-enactment, levende geschiedenis, thema-bruiloften, musea, toneel en film.

Bij wat wij doen maken we gebruik van onze inmiddels uitgebreide kennis van historische kledij, van de vroege middeleeuwen tot 1950.  Onze kennis komt uit diverse bronnen. We onderzoeken bijvoorbeeld middeleeuwse kunst, patronen, geïllumineerde manuscripten en archeologische vondsten. Dit onderzoek vullen we aan met onderzoek gedaan door historici, re-enactors en kostuum-makers.

Deze kennis steken we, waar mogelijk, in onze producten. Ook zijn we vaardig in vele handwerktechnieken zoals borduren, kantklossen en meer. Een dergelijk handgemaakt detail kan je historisch kostuum uniek en “af” maken.

Bij het ontwerpen van je bestelling sta je zelf centraal. Uiteindelijk gaat het om jou en jouw specifieke wensen. We bespreken je “historische alter ego”, welke kleding en accessoires gepast zijn voor die persoon en hoe jij graag wilt dat het er uit gaat zien.

De kleding wordt op maat gemaakt. Soms kun je zelf je maten opnemen en die via e-mail aanleveren, en in andere gevallen nemen wij je maten op, in ons atelier, bij je thuis, in het museum of op bivak. Ook kan het voorkomen dat er tussentijds pas momenten worden ingelast. Zo verzekeren we ons ervan dat je aankoop je goed past.

Onze producten zijn standaard met de hand afgewerkt. Je zul geen machinenaden aan de zichtbare zijde vinden. Dit geeft je aankoop een historisch correcte uitstraling. Laat je inspireren door ons portfolio.

De verdere afwerking is helemaal aan jou: wil je er bijvoorbeeld versiering op hebben in de vorm van borduurwerk? Dat kan! Wil je een stapje verder gaan en je kledingstuk helemaal met de hand laten maken, zoals dat toen ging? Ook dat is mogelijk. Bij ons is dus elk kledingstuk uniek en op jou afgestemd. Historische kostuums: periode-correct en hand gemaakt.

Onduidelijkheden, vragen, suggesties? Mail of bel ons!

Re-enactment : Kampvolgster Robes & Cloaks in historische kledij historisch kostuum historische kostuums

Kijk voor voorbeelden hier.

Links

Hieronder tref je een overzicht van handige links aan: