Historische stoffen shop

Historische stoffen shop

Historische stoffen shop : bij Robes and Cloaks kan je terecht voor je historische garderobe waarbij we historische stoffen en naaipatronen voor historische kostuums gebruiken. Wij verzorgen onder- en bovenkleding, hoofdbedekking en accessoires. Voor re-enactment, levende geschiedenis, jouw thema-bruiloft of -feest, musea, toneel en film.

Bij wat wij doen we gebruiken we onze inmiddels uitgebreide kennis van historische kledij, van de vroege middeleeuwen tot 1960.  Onze kennis komt uit diverse bronnen. We onderzoeken bijvoorbeeld middeleeuwse kunst, historische naaipatronen, geïllumineerde manuscripten en archeologische vondsten. Dit vullen we aan met onderzoek gedaan door historici, re-enactors en kostuum-makers.

Deze kennis steken we in onze producten om tot een keuze van de juiste historische stoffen te komen. Ook zijn we vaardig in vele handwerktechnieken zoals borduren, kantklossen en meer. Een dergelijk handgemaakt detail kan je historisch kostuum uniek en “af” maken.

Bij het ontwerpen van je historisch kostuum sta jij zelf centraal. Uiteindelijk gaat het om jou en jouw specifieke wensen. We bespreken je “historische alter ego”, welke kleding en accessoires gepast zijn voor die persoon en hoe jij graag wilt dat het er uit gaat zien.

Op maat

Jouw kleding wordt op maat gemaakt. Soms kun je zelf je maten opnemen en die via e-mail aanleveren. In andere gevallen nemen wij je maten op, in ons atelier, bij je thuis, in het museum of op bivak. Ook kan het voorkomen dat er tussentijds pas momenten worden ingelast. Zo verzekeren we ons ervan dat jouw historisch kostuum je goed past.

Onze historisch kostuums zijn standaard met de hand afgewerkt. Je zul geen machinenaden aan de zichtbare zijde vinden. Dit geeft je aankoop een historisch correcte uitstraling. Laat je inspireren door ons portfolio.

De verdere afwerking is helemaal aan jou. Wil je bijvoorbeeld een versiering op je historisch kostuum hebben in de vorm van borduurwerk? Dat kan! Wil je een stapje verder gaan en je kledingstuk helemaal met de hand laten maken, zoals dat toen ging? Ook dat is mogelijk.

Bij ons is dus elk kledingstuk uniek en op jou afgestemd. Onduidelijkheden, vragen, suggesties? Mail of bel ons!

Workshop of masterclass bij Robes & Cloaks volgen?

We helpen je bij het kiezen van een passende uitbeelding, zorgen voor de materialen en leren je de kneepjes van het vak. In ons atelier in Nijkerk, in het hart van Nederland en direct naast het station gelegen. Interesse? Klik hier als je meer wilt weten over een workshop of masterclass bij de tailors van Robes & Cloaks.

Handige links voor een historische stoffen shop

Dit zijn linkjes naar partijen die ons met stoffen, naaipatronen voor en informatie over historische kostuums  helpen:

Patterns of Fashion 1 Naaipatronen voor historische kostuums historische stoffen shop

Links

Hieronder tref je een overzicht van andere handige links aan: