Robes & Cloaks Els van Leeuwen Yvette de Vries

De tailors van Robes & Cloaks

Bij ons kan je terecht voor jouw historische garderobe.

Els van Leeuwen

Wij zijn zelf actieve re-enactors en maken met de hand en op maat periode-correcte onder- en bovenkleding, hoofdbedekking en accessoires voor re-enactment en levende geschiedenis, thema bruiloft, - feest, musea, toneel en film.

Van de vroege middeleeuwen, Tachtigjarige Oorlog, Napoleontisch, Regency, Victoriaans, WO I, de 'roaring twenties' tot na WO II.

Bij wat wij doen maken we gebruik van onze uitgebreide kennis van historische kleding.  Onze kennis komt uit diverse bronnen: onderzoek van historische patronen, kostuums in musea en schilderijen.

We zijn zelf actief op veel re-enactment evenementen. Zo tref je ons aan bij de Slag bij Waterloo (Quatre-Bras), in Bourtange (1742), het Historisch Festijn (eerst in Vorden, nu in Doorn), in het Rijksmuseum (de Tachtigjarige Oorlog), het grensdorp Eijsden (WO 1) of bij de Slag om Grolle. Dit vullen we aan met kennis en ervaring van mensen in ons netwerk zoals historici, collega reenactors en kostuummakers.

Yvette de Vries

Deze kennis steken we in alles wat we maken. Ook zijn we vaardig in vele handwerktechnieken zoals borduren, kantklossen, sprangen, frivolités en meer. Een dergelijk handgemaakt stijl element maakt jouw kledingstuk uniek.

Bij het ontwerpen van jouw kledij sta jij zelf helemaal centraal. We bespreken je uitbeelding, welke stijl elementen en accessoires gepast zijn en hoe jij graag wilt dat het er uit gaat zien.

De kleding wordt in ons atelier op maat voor jou gemaakt. We nemen zelf graag je maten op: in ons atelier, in het museum of op bivak. Ook kan het voorkomen dat we tussentijds pas-momenten inlassen. Zo verzekeren we ons ervan dat je aankoop jou goed past. Bekijk hier een aantal referenties.

Onze producten zijn standaard met de hand afgewerkt wat je aankoop een periode-correcte uitstraling geeft. De verdere afwerking is helemaal aan jou: wil je er bijvoorbeeld versiering op hebben in de vorm van borduurwerk? Hand geklost kant? Of een frivolité? Dat kan! Dit maakt elk Robes and Cloaks kledingstuk uniek. Bekijk ons portfolio hier!

De tailors aan het werk tijdens het bivak

Meer weten? Organiseer je een re-enactment of levende geschiedenis evenement en wil je ons daarvoor uitnodigen of ben je geïnteresseerd in een masterclass of een workshop? Bel, mail of bezoek ons in ons atelier!

Hieronder zie je hoe Anna in haar Robes & Cloaks outfit als kampvolgster wordt gekleed en luister naar wat zij van ons vindt :

De activiteiten van Robes and Cloaks zijn ondergebracht bij de Stichting A Friend in Every City (AFIC). Deze heeft als doel het opdoen en delen van kennis van het maken van historisch correcte kleding in het tijdvak van de late Middeleeuwen tot kort na de Tweede Wereldoorlog. AFIC is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 08201025 en levert onder deze Algemene Voorwaarden.